Siirry sisältöön

Suuralueet

Matkailun kestävä kasvu edellyttää, että matkailijavirrat kasvavat eri puolilla Suomea ja  ympärivuotisesti. Jako neljään suuralueeseen – Helsingin seutuun, Lappiin, Järvi-Suomeen sekä rannikon ja saariston alueeseen – luo perustan vahvalle matkailupalveluiden ja -tuotteiden tarjonnalle sekä vetovoimaisten alabrändien rakentumiselle.

suuraluekartta

Kansainvälistymisen edistäminen alueen omista lähtökohdista

Lähtökohdat kansainvälisen matkailun lisäämiseksi ovat kullakin alueella hyvin erilaiset. On tärkeää huomioida kunkin alueen haasteet ja mahdollisuudet edistää alueen valmiuksia kansainvälisenä matkailukohteena. 

Helsingin suuralue

Helsingin suuralue kattaa Helsingin metropolialueen lisäksi muita kaupunkeja ja alueita aina Raaseporista Sipooseen ja Hämeenlinnaan asti. Helsingin suuralue tiivistää samaan pakettiin suurkaupunkien urbaania sykettä, pikkukaupunkien pittoreskia tunnelmaa ja ulkoilumahdollisuuksia luonnon keskellä.

Alue tarjoaa matkailijoille runsaasti hyvää ruokaa, kulttuuria, designia, museoita ja arkkitehtuurin helmiä upeiden ulkoilumahdollisuuksien äärellä. Itämeri rannikkoalueineen ja saaristoineen on matkailijan tavoitettavissa ympärivuotisesti.

Alueen kaupungit ovat sitoutuneet kaikessa toiminnassaan vastuullisuuteen ja tarjoavat palveluja ja tuotteita, jotka perustuvat kestävän matkailun periaatteisiin. Helsingin suuralue on myös portti muualle Suomeen, tarjoten useita helppoja reittejä tutkia maata laajemmin. 

Järvi-Suomi

Järvi-Suomi on Euroopan suurin järvialue ja pohjoisen kansakunnan sydän. Alue on suuri sininen labyrintti, jossa modernit kaupungit, puhtaat järvet, joet ja kanavat sekoittuvat harmonisesti yhteen vehreiden metsien ja harjujen kanssa.

Suomessa on 188 000 järveä, joista suuri osa sijaitsee juuri Järvi-Suomessa. Onkin liki mahdoton keksiä suomalaisempaa näkyä kuin koivujen verhoama rantasauna, joka on kotoisasti asettunut sinisen järven rannalle.

Luonto on paitsi tärkeä osa kansallista identiteettiämme, myös hyvinvoinnin lähde miljoonille suomalaisille.

Järvi-Suomi on vireä kulttuurikeskus, jonka äärellä mieli lepää.

Rannikko & Saaristo

Suomen rannikolta löytyy maailman suurin saaristoalue, joka kattaa yli 50 000 saarta.

Eläväiset rannikkokaupungit, rento elämäntyyli ja perinteinen saaristolaiskulttuuri ovat merellisen elämän tunnuspiirteitä. Alueelta löytyy niin ihania pikkukyliä kuin majakoita, kartanoita, kivikirkkoja ja kansallispuistoja, jotka levittäytyvät sekä maalle että merelle.

Suomessa on seitsemän kohdetta, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Viisi näistä alueista löytyy rannikon ja saariston alueelta.

Lappi

Lapin luonnosta kulkija voi löytää Euroopan viimeisen todellisen erämaan. Mystisen pohjoisen kohteen, jossa vesi ja ilma ovat maailman puhtaimpien joukossa ja arktista luontoa riittää silmänkantamattomiin.

Lappi on myös vastakohtien paikka. Talvi on lumentäyteinen ihme, joka herää eloon revontulien loisteessa. Kesä taas on yöttömän yön ja valon juhlaa, jossa kirkkaus tulvii joka niemeen ja notkelmaan.

Lappi on ennen kaikkea ulkoilmakohde, joka tarjoaa upeat puitteet mitä moninaisimmille kokemuksille ja aktiviteeteille. Lapin tunnetuimpia asukkaita ovat Joulupukki ja lähes 200 000 vapaana viipottavaa poroa.

Matkailulliset myyntivaltit, USP't

Visit Finland on määritellyt Suomelle sekä kansalliset että matkailualueelliset USP't. Näiden tarkoituksena on erottaa Suomi muista matkailuvaihtoehdoista.

Lue lisää

Alueorganisaatiot

Englanninkielinen listaus alueorganisaatioista (regional contacts, sivun lopussa)

Alueorganisaatiot